رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد: تحولات زیادی در دوره اخیر شورا در حوزه بانوان رخ داده است | به دنبال نگاه زنانه و مادرانه برای بانوان بودیم دبیرکل انجمن کلانشهر‌های جهان: مشهد به‌زودی از یک شهر مشهور، به بازیگر بین‌المللی تبدیل خواهد شد نگاه سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد به عملکرد شورای ششم | این دوره، فعال‌ترین شورای شهر مشهد است مرور کارنامه شورای ششم از زبان رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد | این شورا دستاورد‌های بزرگی داشته است پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل انجمن کلانشهر‌های جهان برای تشکیل کمیته خلاقیت و نوآوری در متروپلیس هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت‌ها و چالش‌های مدیریت شهر مشهد از نگاه رئیس شورای اسلامی شهر مشهد | فراوانی طرح‌های دوفوریتی، چالش بزرگ شورای ششم بود ناصحی: مهم‌ترین وظیفه شورای شهر، انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداری است پیام تسلیت رئیس شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در پی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی اعلام آمادگی شهرداری مشهد برای کمک به هموطنان حادثه‌دیده در انفجار اسکله شهید رجایی رفع اختلال ۱۰دقیقه‌ای در سرویس‌دهی خط یک مترو مشهد رئیس شورای شهر مشهد: هزینه ساخت هر کیلومتر قطارشهری معادل با چهار پل چهارسطحی است | روند خدمت به مردم را متوقف نمی‌کنیم + فیلم موزه زنده میدان عدالت مشهد لیست کامل بوستان‌های بانوان دارای اتاق مادروکودک مشهد + جزئیات مشهد، قطب دیپلماسی شهری در میان کلانشهرهای ایران قلندرشریف: خط ۳ مترو مشهد مهم‌ترین بخش ریلی شهری کشور است | مشهد در حوزه قطارشهری خودکفا شده است  تشکیل ۴ کمیته ذیل کارگروه «سرمایه‌گذاری برای تولید» در شورای اسلامی شهر مشهد خراسان رضوی و مشهد، رتبه نخست کاهش تلفات حوادث رانندگی درون‌شهری طی سال ۱۴۰۳ معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد خبر داد: کاهش ۱۴ درصدی تلفات حوادث ترافیکی در مشهد در سال ۱۴۰۳ ۸۸ درصد متوفیان تصادفات مشهد در سال ۱۴۰۳ عابران و موتورسیکلت‌سواران بودند
سرخط خبرها

فرصت‌ها و چالش‌های مدیریت شهر مشهد از نگاه رئیس شورای اسلامی شهر مشهد | فراوانی طرح‌های دوفوریتی، چالش بزرگ شورای ششم بود

  • کد خبر: ۳۲۹۱۷۳
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۹
فرصت‌ها و چالش‌های مدیریت شهر مشهد از نگاه رئیس شورای اسلامی شهر مشهد | فراوانی طرح‌های دوفوریتی، چالش بزرگ شورای ششم بود
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: باید اعتراف کرد که در مسیر فعالیت، چالش‌هایی نیز وجود داشت. یکی از بزرگ‌ترین ایرادها، تعداد بالای طرح‌های دوفوریتی و لوایح اضطراری بود که به‌واسطه شرایط دشوار اقتصادی، معیشتی و اجتماعی به‌ناگزیر مطرح شد.
فاطمه غلامی
خبرنگار فاطمه غلامی

به گزارش شهرآرانیوز، قرار بود خرداد امسال پرونده شورای ششم بسته شود و با انتخابات جدید، شورای هفتم از انتهای فصل دوم سال آماده خدمت به مردم شوند، اما با رخداد‌هایی که اوایل سال گذشته اتفاق افتاد و منجر به شهادت شهید رئیسی شد، وضعیت به‌گونه‌ای پیش رفت که یک سال دیگر به عمر کاری شورای ششم اضافه شد. مهدی ناصحی که در چهارمین سال کار شورای ششم، به عنوان رئیس شورای اسلامی شهر مشهد انتخاب شد، در گفت‌و‌گو با ما به بررسی عملکرد و کارنامه این شورا پرداخت. او در صحبت‌هایش به طور جدی تأکید کرد که این شورا منشأ اثر فراوان و دارای خدمات گسترده به مردم شهر بوده است. حاصل این گفت‌و‌گو از نظر می‌گذرد.

مهم‌ترین دستاورد شورای شهر طی سال ۱۴۰۳ چه بود؟

یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین اتفاقات حوزه شهری مشهد، پیوستن حرم مطهر رضوی به شبکه خطوط مترو بود، این پروژه بزرگ زیرساختی، کاری نیست که به‌راحتی انجام شود و نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت، تأمین منابع مالی قابل‌توجه و البته کار فنی و اجرایی شبانه‌روزی است. به امید خدا، بهره‌برداری نهایی از این پروژه طی چند روز آینده و در دهه کرامت ۱۴۰۴ انجام خواهد شد. این اتفاق بدون اغراق، نقطه عطفی در حمل‌ونقل عمومی مشهد به حساب می‌آید. اما برای تأمین بودجه خط ۳ تلاش بسیار کردیم و تحقق این مهم دغدغه همه مدیران شهر و شورا بود. مترو اساساً مرهم ترافیک مزمن شهر است و پاسخی به افزایش جمعیت و توسعه شهر؛ البته در نگاه کلی، محور اصلی فعالیت‌های شورای شهر و مدیریت شهری در سال گذشته، توسعه پایدار شهری و گسترش زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی بود.

وعده‌ای هم بود که سال قبل بدهید و محقق نشود؟

عمده برنامه‌های مدیریت شهری در قالب پروژه‌هایی بزرگ و زمان‌بر تعریف می‌شوند، برخی از آن‌ها به مرحله اجرا رسیده که میزان قابل‌توجهی از آن‌ها یا محقق شده یا در حال اجراست؛ به عنوان مثال، آغاز عملیات، توسعه یا تکمیل بخشی از پروژه‌های حمل‌ونقل عمومی، خدمات عمرانی و توسعه کمی و کیفی فضای سبز شهری در اولویت بود. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شورای شهر در سال گذشته، موضوع تورم و تأمین منابع مالی برای اجرای مصوبات و پروژه‌ها بود. وقتی می‌گوییم حدود ۷۰ درصد درآمد شهرداری‌های کل کشور به حوزه شهرسازی وابسته است، یعنی در شرایطی که رکود بر خریدوفروش مسکن حاکم است و مردم نسبت‌به سرمایه‌گذاری در این بخش علاقه نداشته باشند، عملاً درآمد لازم برای اجرای پروژه‌های عمرانی و خدماتی کاهش می‌یابد.

البته آمار‌ها نشان می‌دهد سالی که گذشت، در زمینه ناوگان حمل‌ونقل عمومی و خدمات شهری، موفقیت‌های قابل‌توجهی نصیب مشهد شد.

به لطف خدا و در شرایطی که کشور به لحاظ تأمین اتوبوس و تجهیزات جانبی با محدودیت‌های جدی فنی و مالی مواجه بود، ما ۲۵۰ اتوبوس جدید وارد شهر کردیم که در نوع خودش بی‌سابقه بود. این دغدغه درباره خدمات شهری و فضای سبز هم جدی‌تر هم دنبال شد و امسال ۲۵ هکتار فضای سبز جدید آماده بهره‌برداری شده که نشان‌دهنده نگاه مدیریت شهر به ارتقای کیفیت محیط زیست شهری است. در تأمین آب فضای سبز نیز قرارداد بهره‌برداری و تأمین ۲۵ساله پساب به امضا رسید.

اگر موافق هستید، گریزی هم بزنیم به کارنامه حوزه شهرسازی و فرهنگی در سال ۱۴۰۳.

چراکه نه؛ در حوزه شهرسازی، اجرای پروژه‌هایی با رویکرد ارتقای زیرساخت‌ها، بهبود سیما و منظر شهری و ارائه مجوز‌های ساخت‌وساز متناسب با رشد متوازن شهر دنبال شد. همچنین توجه به خدمات الکترونیک شهرسازی و هوشمندسازی فرایند‌ها از دیگر نقاط قوت عملکرد شورا و شهرداری بود. در بخش فرهنگی، ساخت سالن‌ها، نگارخانه‌ها، کانون‌های فرهنگی و تقویت مشارکت اجتماعی جزو برنامه‌های اصلی بود. تمامی این اقدامات با توجه به نیاز‌های متفاوت گروه‌های سنی، جنسیتی و اجتماعی شهر طراحی شد. فعالیت باشگاه‌های مخاطب‌محور مانند «باشگاه باهم» و «باشگاه جوان مشهدی» نمونه واضح رویکرد تعاملی مدیریت شهری بود. این باشگاه‌ها بستری برای تعامل سازنده زوجین و نیز جوانان و خانواده‌های مشهدی ایجاد کردند و بر محور ارتقای سلامت اجتماعی، بیش از ۱۶ هزار نفر تحت پوشش خدمات مستقیم قرار گرفتند. خوشبختانه در سالی که گذشت، با محوریت برنامه‌های جامع فرهنگی مدیریت شهری، شاهد کاهش نرخ طلاق و افزایش آمار ازدواج در مشهد بودیم.

فکر می‌کنید مهم‌ترین نقطه ضعف یا کاستی شورای شهر در سال گذشته چه بود و چه برنامه‌ای برای رفع آن دارید؟

دستاورد‌های شورای شهر در حوزه انسجام و وحدت بین اعضا، تا حدود زیادی محقق شد و نتایج و آثار مثبتی به همراه داشت، با این حال، باید اعتراف کرد که در مسیر فعالیت، چالش‌هایی نیز وجود داشت. یکی از بزرگ‌ترین ایرادها، تعداد بالای طرح‌های دوفوریتی و لوایح اضطراری بود که به‌واسطه شرایط دشوار اقتصادی، معیشتی و اجتماعی به‌ناگزیر مطرح شد. این انباشت لوایح و طرح‌ها، گاهی موجب می‌شد که فرصت کافی برای بررسی برخی موضوعات مهم فراهم نشود و بعضی لوایح بدون بررسی عمیق و زمان‌بندی مناسب به تصویب برسند.

اولویت شورای شهر مشهد برای سال ۱۴۰۴ چیست؟

شورای شهر مشهد برای سال پیش رو، افق روشنی ترسیم کرده است؛ تکمیل پروژه‌های ۴۷گانه شهرداری، به عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها مطرح شده است. این پروژه‌ها هم در افزایش زیرساخت‌های شهری و هم در بهبود کیفیت زندگی شهروندان نقش محوری دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->